It is currently 20 Nov 2017 16:40

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: 02 Jun 2015 10:38 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
normal DAT
Update: #946 (2014-07-03 11:18:11)

P/Clone DAT
Update: #945 (2012-12-10 07:58:48)

in P/Clone DAT missing Indiana Jones and the Infernal Machine (Australia) (Proto) clone of Indiana Jones and the Infernal Machine (USA)

can someone update P/Clone DAT?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 03 Jun 2015 01:12 
Offline
Datter

Joined: 02 Nov 2014 08:37
Posts: 139
Done


Top
 Profile  
 
PostPosted: 06 Jun 2015 12:59 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
in the new dat there are many error like this :(

Set: Blast Corps (Europe) (En,De)
Name: Blast Corps (USA) (Rev A)

Issue: Double name

Name will be changed to: 'Blast Corps (USA) (Rev A)_0'!


Top
 Profile  
 
PostPosted: 07 Jun 2015 00:59 
Offline
Datter
User avatar

Joined: 04 Oct 2010 06:51
Posts: 158
This again! Point to a standard for these XML files aready! Are we supposed to edit the database yet again to make ClrMamePro -- or whatever tool it is this time -- happy? For fuck's sake, people, wake up! :x

cYa,

Tauwasser


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11 Jun 2015 20:28 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
Tauwasser wrote:
This again! Point to a standard for these XML files aready! Are we supposed to edit the database yet again to make ClrMamePro -- or whatever tool it is this time -- happy? For fuck's sake, people, wake up! :x

cYa,

Tauwasser


so, non correction and unusable dat?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12 Jun 2015 00:31 
Offline
Datter
User avatar

Joined: 04 Oct 2010 06:51
Posts: 158
How are we supposed to correct this? Lie about region and tag Rev A as Europe? Tag Rev 0 as USA instead? Falsify the name?

Outline a) what it is you would like to have done to see this error gone and b) how whatever you propose won't break anything else.

The general problem seems to be that nobody knows what the fuck ClrMamePro is doing to the XML to arrive at this wrong output.

cYa,

Tauwasser


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12 Jun 2015 07:51 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
but before the dat update all was working correct (same version of clrmame pro).


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12 Jun 2015 08:06 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
mmm maybe isa a clrmame pro error...

http://www.emulab.it/forum/index.php?topic=3928.0


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12 Jun 2015 13:44 
Offline
Datter

Joined: 02 Nov 2014 08:37
Posts: 139
Using clrmamepro v4.020 and the p/c N64 dat and I experience no errors.
If you're having issues with the dat, why not upload your copy, the copy that's in {cmpro folder}\datfiles, say what version of cmpro you are running and try resetting your settings for the dat.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Jun 2015 05:50 
Offline

Joined: 26 May 2008 07:01
Posts: 6
It's been happening for most/all dats for me for quite a few builds of clrmamepro. Most recently with the latest 4.020, but it went back at least a few versions. Haven't been able to scan my sets for months now. I'd be fine with keeping an older copy of clrmamepro around if I could find one that works, but it doesn't seem to be too easy to find older versions on the net.

I just wiped out the settings for the N64 dat and downloaded the latest P/C with the "Default parent if there is no p/c info" checkbox checked and loaded it in. I set the regions under settings and the folder, then went to scanner and hit merged as soon as I did that it started complaining about matching names. Not sure how you could be using the P/C dats without problems unless you're not using them merged, maybe.

I attached the dat from my \datfiles folder and my settings from the \settings folder. Maybe I'm just stupid and doing something wrong. That'd be ideal. If clrmamepro is to blame someone should probably let Roman know.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Jun 2015 08:59 
Offline
Datter

Joined: 02 Nov 2014 08:37
Posts: 139
baldjared wrote:
I set the regions under settings and the folder

Can you explain what you did here? I checked all the regions under the Regions option and that's what caused the issues for me. Having them all unchecked enables all of them anyway.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Jun 2015 09:17 
Offline

Joined: 26 May 2008 07:01
Posts: 6
Sorry, that was vague as hell. In the Regions settings I put a checkmark in all the region checkboxes and then changed up the order, USA on top, EUR second, etc. and by folder I mean that under ROM-Paths in settings I pointed it to my ROM folder. Didn't realize all unchecked did the same thing as all checked.

Well, unchecking all the regions solved the whole every single set having a _0 at the end thing. That'll teach me for doing what instinctively makes the most sense to me. It still wants to rename all the merged sets with a region, but I can live with that over not being able to scan at all.

Thanks a ton man, much appreciated!


Top
 Profile  
 
PostPosted: 14 Jun 2015 15:26 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
same problem for me: the problem is only present if you set select Regions in ClrMAME Pro settings page


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15 Jun 2015 19:38 
Offline

Joined: 02 May 2015 12:39
Posts: 14
here's the answer from Roman of ClrMAME Pro: http://www.emulab.it/forum/index.php?to ... 8#msg15378

Quote:
Pucci, well...welcome to the beautiful world of RELEASE elements. There is a scoring algorithm (by logiqx) which decides which release element is used for the final game name....Let's take the example:

<game name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)">
<description>Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)</description>
<release name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)" region="USA"/>
<rom name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA).n64" size="16777216" crc="302B3135" md5="CB7F9FAD147F0ADB63A79EDC57237219" sha1="5C2C59506AA4DFD83CE80E9E5E377F64F4F18C58"/>
</game>
<game name="Baku Bomber Man 2 (Japan)" cloneof="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)">
<description>Baku Bomber Man 2 (Japan)</description>
<release name="Baku Bomber Man 2 (Japan)" region="JPN"/>
<rom name="Baku Bomber Man 2 (Japan).n64" size="16777216" crc="850675CC" md5="89C5450B3286CE62A6D93FEA74633848" sha1="C6188F3217E28CF820040B6FB1F57DB655995B38" status="verified"/>
</game>

If you got all regions enabled, it will create a game name "Baku Bomber Man 2 (Japan)" for both sets (maybe a flaw in the algorithm when no language information is provided, but that should be addressed to Logiqx if he is still around)....so you end up with 2 sets with identical names based on this...and cmpro moans about it....

So the solution for you is for now: don't use all regions (or turn on 1G1R mode so only one set will survive)....I try to get Mike on the line to double check


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jun 2015 12:06 
Offline
Datter
User avatar

Joined: 20 Jun 2008 12:15
Posts: 354
clrmamepro does have a lot more issues with 'certain' dats than it used to.

While Roman does do his best to resolve issues like these, and add further support for datting projects like No-Intro, you've got to remember that ROM Managers like this were designed/wriiten to work with importing xml dats from programs like M.A.M.E. (original) and M.E.S.S. I suspect that problems are only going to get worse while clrmamepro is tweaked to resolve any issues arising from working with the new abomination called M.A.M.E. (what I now refer to as Multiple Arms Mashing-together Emulators).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group