Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post bug reports and suggestions for the website, forums and DOM here.
Post Reply
pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 02 Jun 2015 10:38

normal DAT
Update: #946 (2014-07-03 11:18:11)

P/Clone DAT
Update: #945 (2012-12-10 07:58:48)

in P/Clone DAT missing Indiana Jones and the Infernal Machine (Australia) (Proto) clone of Indiana Jones and the Infernal Machine (USA)

can someone update P/Clone DAT?

einstein95
Datter
Posts: 138
Joined: 02 Nov 2014 08:37

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by einstein95 » 03 Jun 2015 01:12

Done

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 06 Jun 2015 12:59

in the new dat there are many error like this :(

Set: Blast Corps (Europe) (En,De)
Name: Blast Corps (USA) (Rev A)

Issue: Double name

Name will be changed to: 'Blast Corps (USA) (Rev A)_0'!

User avatar
Tauwasser
Datter
Posts: 165
Joined: 04 Oct 2010 06:51

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by Tauwasser » 07 Jun 2015 00:59

This again! Point to a standard for these XML files aready! Are we supposed to edit the database yet again to make ClrMamePro -- or whatever tool it is this time -- happy? For fuck's sake, people, wake up! :x

cYa,

Tauwasser

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 11 Jun 2015 20:28

Tauwasser wrote:This again! Point to a standard for these XML files aready! Are we supposed to edit the database yet again to make ClrMamePro -- or whatever tool it is this time -- happy? For fuck's sake, people, wake up! :x

cYa,

Tauwasser
so, non correction and unusable dat?

User avatar
Tauwasser
Datter
Posts: 165
Joined: 04 Oct 2010 06:51

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by Tauwasser » 12 Jun 2015 00:31

How are we supposed to correct this? Lie about region and tag Rev A as Europe? Tag Rev 0 as USA instead? Falsify the name?

Outline a) what it is you would like to have done to see this error gone and b) how whatever you propose won't break anything else.

The general problem seems to be that nobody knows what the fuck ClrMamePro is doing to the XML to arrive at this wrong output.

cYa,

Tauwasser

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 12 Jun 2015 07:51

but before the dat update all was working correct (same version of clrmame pro).

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 12 Jun 2015 08:06

mmm maybe isa a clrmame pro error...

http://www.emulab.it/forum/index.php?topic=3928.0

einstein95
Datter
Posts: 138
Joined: 02 Nov 2014 08:37

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by einstein95 » 12 Jun 2015 13:44

Using clrmamepro v4.020 and the p/c N64 dat and I experience no errors.
If you're having issues with the dat, why not upload your copy, the copy that's in {cmpro folder}\datfiles, say what version of cmpro you are running and try resetting your settings for the dat.

baldjared
Posts: 6
Joined: 26 May 2008 07:01

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by baldjared » 13 Jun 2015 05:50

It's been happening for most/all dats for me for quite a few builds of clrmamepro. Most recently with the latest 4.020, but it went back at least a few versions. Haven't been able to scan my sets for months now. I'd be fine with keeping an older copy of clrmamepro around if I could find one that works, but it doesn't seem to be too easy to find older versions on the net.

I just wiped out the settings for the N64 dat and downloaded the latest P/C with the "Default parent if there is no p/c info" checkbox checked and loaded it in. I set the regions under settings and the folder, then went to scanner and hit merged as soon as I did that it started complaining about matching names. Not sure how you could be using the P/C dats without problems unless you're not using them merged, maybe.

I attached the dat from my \datfiles folder and my settings from the \settings folder. Maybe I'm just stupid and doing something wrong. That'd be ideal. If clrmamepro is to blame someone should probably let Roman know.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

einstein95
Datter
Posts: 138
Joined: 02 Nov 2014 08:37

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by einstein95 » 13 Jun 2015 08:59

baldjared wrote:I set the regions under settings and the folder
Can you explain what you did here? I checked all the regions under the Regions option and that's what caused the issues for me. Having them all unchecked enables all of them anyway.

baldjared
Posts: 6
Joined: 26 May 2008 07:01

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by baldjared » 13 Jun 2015 09:17

Sorry, that was vague as hell. In the Regions settings I put a checkmark in all the region checkboxes and then changed up the order, USA on top, EUR second, etc. and by folder I mean that under ROM-Paths in settings I pointed it to my ROM folder. Didn't realize all unchecked did the same thing as all checked.

Well, unchecking all the regions solved the whole every single set having a _0 at the end thing. That'll teach me for doing what instinctively makes the most sense to me. It still wants to rename all the merged sets with a region, but I can live with that over not being able to scan at all.

Thanks a ton man, much appreciated!

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 14 Jun 2015 15:26

same problem for me: the problem is only present if you set select Regions in ClrMAME Pro settings page

pucci
Posts: 14
Joined: 02 May 2015 12:39

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by pucci » 15 Jun 2015 19:38

here's the answer from Roman of ClrMAME Pro: http://www.emulab.it/forum/index.php?to ... 8#msg15378
Pucci, well...welcome to the beautiful world of RELEASE elements. There is a scoring algorithm (by logiqx) which decides which release element is used for the final game name....Let's take the example:

<game name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)">
<description>Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)</description>
<release name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)" region="USA"/>
<rom name="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA).n64" size="16777216" crc="302B3135" md5="CB7F9FAD147F0ADB63A79EDC57237219" sha1="5C2C59506AA4DFD83CE80E9E5E377F64F4F18C58"/>
</game>
<game name="Baku Bomber Man 2 (Japan)" cloneof="Bomberman 64 - The Second Attack! (USA)">
<description>Baku Bomber Man 2 (Japan)</description>
<release name="Baku Bomber Man 2 (Japan)" region="JPN"/>
<rom name="Baku Bomber Man 2 (Japan).n64" size="16777216" crc="850675CC" md5="89C5450B3286CE62A6D93FEA74633848" sha1="C6188F3217E28CF820040B6FB1F57DB655995B38" status="verified"/>
</game>

If you got all regions enabled, it will create a game name "Baku Bomber Man 2 (Japan)" for both sets (maybe a flaw in the algorithm when no language information is provided, but that should be addressed to Logiqx if he is still around)....so you end up with 2 sets with identical names based on this...and cmpro moans about it....

So the solution for you is for now: don't use all regions (or turn on 1G1R mode so only one set will survive)....I try to get Mike on the line to double check

User avatar
Connie
Datter
Posts: 346
Joined: 20 Jun 2008 12:15

Re: Nintendo 64 P/Clone ERROR

Post by Connie » 19 Jun 2015 12:06

clrmamepro does have a lot more issues with 'certain' dats than it used to.

While Roman does do his best to resolve issues like these, and add further support for datting projects like No-Intro, you've got to remember that ROM Managers like this were designed/wriiten to work with importing xml dats from programs like M.A.M.E. (original) and M.E.S.S. I suspect that problems are only going to get worse while clrmamepro is tweaked to resolve any issues arising from working with the new abomination called M.A.M.E. (what I now refer to as Multiple Arms Mashing-together Emulators).

Post Reply